Η φύση έχει μια τεράστια ποικιλία φυτών και δέντρων από τα οποία όταν αποστάξουμε τα ΕΛΑΙΑ τους στο καθένα από αυτά, έχουμε ένα μίγμα με πολλές ιδιότητες. Κάποιες από αυτές, είναι σε γενικές γραμμές,  θεραπευτικές για πολλά δερματικά προβλήματα και όχι μόνο, άλλες καλλωπιστικές, αντιγηραντικές και  προστατευτικές. 

Πολλές γυναίκες έχουν τη λανθασμένη άποψη πως τα λάδια σώματος, είναι απλά μια νέα μόδα που έχει προκύψει στη λίστα των επιλογών που έχουν για την ενυδάτωση της επιδερμίδας τους. Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια. Τα έλαια από τόσα φυτά και δέντρα, έχουν τις τόσες πολλές ιδιότητες που μόλις αναφέραμε, εδώ και χιλιάδες χρόνια και αυτό το γνωρίζουν από την πρακτική τους εμπειρία αποδεδειγμένα, πολλοί πολιτισμοί σε πολλά μέρη της γης. 

Επίσης νομίζουν πως τα λάδια σώματος  είναι πολύ λιπαρά, πως κολλάνε στα ρούχα μας, πως αφήνουν λεκέδες και πως δεν ενυδατώνουν με επάρκεια το δέρμα στο σώμα μας. Αλλά ούτε αυτό είναι αλήθεια. Τα ποιοτικά λάδια σώματος, ενυδατώνουν σε βάθος, δεν αφήνουν λεκέδες στα ρούχα μας, ούτε αφήνουν λιπαρότητα στο δέρμα. Πολύ απλά, τα περισσότερα από αυτά, είναι ξηρά και απορροφούνται από το δέρμα σε βάθος, πολύ γρήγορα και προσφέρουν ενυδάτωση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από άλλα υλικά της φύσης. 

Πρέπει να σημειώσουμε ότι όπως και τα περισσότερα ποιοτικά προϊόντα περιποίησης, έτσι και τα ποιοτικά λάδια σώματος είναι τουλάχιστον ισάξια και πολλές περιπτώσεις καλύτερα σαν επιλογή μας. Επίσης αξίζει να σημειώσουμε ότι τα λάδια σώματος έχουν χαμηλότερη τιμή αγοράς, έστω και έμμεσα επειδή απλώνουν σε μεγαλύτερη επιφάνεια της επιδερμίδας από άλλα προϊόντα.  Ενυδατώνουν σε βάθος και διαρκούν περισσότερο, άρα συμφέρουν! Όλα αυτά τα έλαια, δημιουργούνται από εκχυλίσματα ανθέων, ριζών, φρούτων, φύλλων και δεν περιέχουν χημικά. 

Το μόνο που χρειάζεται, είναι να γνωρίζουμε ποιο λάδι είναι το κατάλληλο για την περίπτωση που το χρειαζόμαστε και μάλιστα οι επιλογές για μια περίπτωση είναι  ποικίλες, επειδή μια ιδιότητα μπορεί να βρίσκεται σε πολλά φυτά η δέντρα, οπότε διαλέγουμε από τη συνολική  σύσταση ιδιοτήτων που εμπεριέχεται σε κάθε λάδι, έχοντας ένα προσθετικό αποτέλεσμα σε πολλά συγχρόνως ζητούμενά μας. Τα ποιοτικά λάδια σώματος, είναι δώρα της φύσης αλλά και του πολιτισμού μας που τα επεξεργάζεται και μας τα παρέχει.

ΤΑ 12 ΠΙΟ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΑ ΛΑΔΙΑ ΣΩΜΑΤΟΣ

Τα λάδια σώματος έχουν καλλωπιστικές ιδιότητες, προστατευτικές και θεραπευτικές και πολλά από αυτά, όχι μόνο για την επιφάνεια του δέρματος, επειδή εισχωρούν σε βάθος και βοηθούν σε πολλά προβλήματα κάτω από το δέρμα, όπως τα προβλήματα στις αρθρώσεις. 

Άρα εμείς που πιθανόν εκτός από το συγκεκριμένο πρόβλημα που μας προκύπτει, θέλουμε και την πρόληψη, τη συντήρηση και την περιποίηση της επιδερμίδας μας, διαλέγουμε με προσοχή το κατάλληλο λάδι. Αυτό επειδή το κάθε λάδι ενός φυτού έχει πάνω από μια ιδιότητες και επειδή τα διάφορα λάδια που κυκλοφορούν στην αγορά δεν είναι όλα από ένα φυτό αλλά από μίγμα διαφόρων φυτικών εκχυλισμάτων. 

Αυτό προκύπτει επειδή οι ερευνητές που συνεργάζονται με τις εταιρίες καλλυντικών, έχουν μελετήσει προσεκτικά και έχουν ταξινομήσει τα διάφορα προβλήματα και τις ανάγκες των ανθρώπων, οπότε προσπαθούν να εξυπηρετήσουν με ένα προϊόν που κατασκευάζουν και επεξεργάζονται, πολλές περιπτώσεις συγχρόνως που πιθανόν να έχει κάποιο άτομο. Αυτή την στιγμή στην αγορά υπάρχουν 7 βασικές επιλογές στα λάδια σώματος.

  1. Λάδια σώματος που προέρχονται από εκχυλίσματα καρύδας. Το λάδι καρύδας που είναι διυλισμένο, είναι ελαφρύ και έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.
    • Βγαίνει από το φυτό Cocos Nucifera και διαφέρει σε ποιότητα από το απλό λάδι καρύδας.
    • Χρησιμοποιείται για μασάζ, συνήθως σε συνδυασμό με αμυγδαλέλαιο. Επίσης το χρησιμοποιούμε και σαν λάδι μπάνιου η ακόμα και σαν φυσικό αντισηπτικό.
    • Έχει και άλλες όμως χρήσιμες ιδιότητες, όπως  ότι βοηθά στη φυσική αποκατάσταση του Ph του δέρματος και δεν φράζει τους πόρους του.
    • Επίσης, περιέχει βιταμίνες  Α, Β και Ε, αλλά και κάποια μεταλλικά στοιχεία όπως φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο και σίδηρο.
    •  Αν και είναι συμβατό για όλους τους τύπους επιδερμίδας επειδή είναι ότι πιο κοντά στον ανθρώπινο υποδόριο ιστό, το χρησιμοποιούμε περισσότερο στα λιπαρά δέρματα.
    • Το λάδι καρύδας χρησιμοποιείται για ενυδάτωση του δέρματος λόγω της περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη Ε και της αντιοξειδωτικής του δράσης για τον οργανισμό μας.  Η οξείδωση προκαλεί γήρανση της επιδερμίδας, οπότε το λάδι καρύδας βοηθά να σταματήσει αυτή η βλάβη στους ιστούς του σώματος.
    • Έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες, βοηθώντας την ακμή, το έκζεμα, την ψωρίαση και τις λοιμώξεις από σταφυλόκοκκο.
    • Στα άτομα με ξηρό δέρμα, βοηθά βελτιώνοντας τα επίπεδα υγρασίας και την περιεκτικότητα σε λιπίδια.
  2. Λάδια σώματος που προέρχονται από εκχυλίσματα κάνναβης. Το καναβέλαιο, φαίνεται πως μπορεί να είναι αποτελεσματικό για όλους τους καρκίνους δέρματος, ακόμα και για τους εσωτερικούς καρκίνους! Εχει παρατηρηθεί ότι σκοτώνει τα μεταλλαγμένα κύτταρα. Ο καρκίνος μπορεί να θεραπευτεί περίπου στους 4 από 5 ανθρώπους που έχουν υποστεί βλάβες, αρκεί όμως να είναι πρόθυμοι και προσεκτικοί ώστε να κάνουν τη ενδεδειγμένη θεραπεία με το σωστό τρόπο. Ο 1 στους 5 ωστόσο που έχει πια υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη από τη χημειοθεραπεία και την ακτινοβολία. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν πεθαίνουν από τον καρκίνο που έχουν αρρωστήσει, αλλά από τις ιατρικές θεραπείες του συστήματος υγείας.  Η χημειοθεραπεία και η ακτινοβολία μπορεί να μειώνουν τον καρκινικό όγκο, αλλά κάνουν τον καρκίνο να εξαπλωθεί από το πάσχον σημείο, δηλαδή γίνεται μετάσταση. Το καναβέλαιο σκοτώνει μόνο τα καρκινικά κύτταρα, χωρίς να σκοτώνει μαζί και τα υγιή. Αυτό επιτυγχάνεται επειδή προκαλεί  συσσώρευση ενός μορίου λίπους με το όνομα ΚΕΡΑΜΙΔΙΟ, το οποίο όταν έρχεται σε επαφή με τα καρκινικά κύτταρα, τα σκοτώνει χωρίς να πειράζει τα υγιή. Βέβαια, ο ασθενής που κάνει θεραπεία με καναβέλαιο, θα πρέπει με συμβουλές ειδικού να προσέχει τι τρώει σε καθημερινή βάση, τι προιόντα περιποίησης σώματος χρησιμοποιεί και την κατάσταση γενικά του περιβάλλοντός του. Η ΜΕΛΑΤΟΝΙΝΗ που παράγεται από το καναβέλαιο είναι ουσιαστική για τη θεραπεία, επειδή τα άτομα που πάσχουν από καρκίνο έχουν μειωμένη παραγωγή μελατονίνης. Το καναβέλαιο αυξάνει χιλιάδες φορές την παραγωγή της μελατονίνης.
  3. Λάδια σώματος από νιγκέλα ή μελάνθιο. Συνήθως χρησιμοποιείται για εσωτερική λήψη, αλλά το χρησιμοποιούν και σαν επάλειψη στο δέρμα για την ομορφιά και για τη θεραπεία μερικών δερματικών παθήσεων όπως η ψωρίαση και το έκζεμα. Σε συνδυασμό με κερί μέλισσας που θα προστεθεί με συγκεκριμένη διαδικασία, μπορεί να επουλώσει εγκαύματα, να ενυδατώσει το δέρμα, να εξαφανίσει τις ρυτίδες και να ανακουφίσει από τον πόνο των προβληματικών αρθρώσεων.
  4. Το λάδι βάλσαμου είναι ένα εξαιρετικό λάδι με επουλωτικές ιδιότητες και το χρησιμοποιούμε για ηλιακά εγκαύματα πρώτου βαθμού, για μικρές πληγές και για δερματικές φλεγμονές μικρής έκτασης.
  5. Το θαυματουργό καστορέλαιο είναι ένα -κυριολεκτικά- θαύμα της φύσης, ευεγερτικό σε μεγάλο βαθμό, με πολύ δυνατές φαρμακευτικές ιδιότητες. Το χρησιμοποιούν στην Ινδία εδώ και χιλιάδες χρόνια. Είναι ένα ενυδατικό λάδι άριστης ποιότητας. Η ευεργετική του ιδιότητα μπορεί να βοηθήσει σε πολλές δύσκολες καταστάσεις.
    • Μπορεί και αντιμετωπίζει την ακμή στο δέρμα.
    • Μπορεί να αντιμετωπίσει τα κονδυλώματα η μυρμηγκιές.
    • Μπορεί να αντιμετωπίσει τα εκζέματα, τους ερεθισμούς που προκαλούν στο δέρμα μας τα τσιμπήματα των εντόμων.
    • Εμποδίζει την αφυδάτωση και την πρόωρη γήρανση στο δέρμα. 
    • Είναι επίσης ιδανικό λάδι για καθαρισμό του σμήγματος.
    • Μπορεί να βοηθήσει  στο μαλάκωμα των σκληρών μπιμπικιών παντού και γενικά στην αντιμετώπιση των σπυριών σε όλο το σώμα μας και ιδανικό επίσης για τη γενική περιποίηση της επιδερμίδας. 
    •  Μπορεί να χρησιμοποιηθεί εσωτερικά και για καθαρτικό.
    • Έχει αναλγητικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες.
    •  Έίναι πλούσιο σε Omega-9 λιπαρά οξέα και σε άλλα ωφέλιμα και υγιεινά λίπη.
    • Χρησιμοποιώντας το σαν λάδι για μασάζ, ανακουφίζει από πόνους  αρθρίτιδας, ισχιαλγίας και οσφυαλγίας.
  6.  Το λάδι Agran. Αυτό το λάδι χρησιμοποιείται εδώ και τριάμισι χιλιάδες χρόνια! Ένα άριστο λάδι με καλλυντικές αλλά και θεραπευτικές ιδιότητες. Αυτό το δέντρο έχει καταγωγή από το Μαρόκο και ονομάζεται αλλιώς και Δέντρο της Ζωής. Είναι εξαιρετικά ωφέλιμο λάδι για το δέρμα, σε κορυφαίο βαθμό, τόσο πολύ, ώστε να προστατεύεται από την UNESCO! Έχει και αυτό πολλές ευεργετικές ιδιότητες.
    • Είναι πολύ πλούσιο σε βιταμίνη Ε, σε λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά στοιχεία που προστατεύουν και θρέφουν την επιδερμίδα, αλλά επίσης επανορθώνουν τα κύτταρά της. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι αναδομεί το δέρμα μας, καθυστερεί τη γήρανσή του, την απώλεια της ελαστικότητάς του, προλαμβάνει τις ρυτίδες ακόμα και γύρω από τα μάτια και μειώνει μέχρι και τις ραγάδες. 
    •  Επίσης δυναμώνει τα μαλλιά, χαρίζοντάς τους λάμψη και θρέφοντας τις σπασμένες άκρες τους.
    •  Ενισχύει τα νύχια.
    •  Επουλώνει τα εγκαύματα, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες με συχνή χρήση, σφίγγει την επιδερμίδα. 
    • Έχει ακόμα και αντιβακτηριακές και καταπραϋντικές ιδιότητες, ηρεμώντας το δέρμα και προφυλάσσοντας το από διάφορους ερεθισμούς.
    • Επίσης προστατεύει το δέρμα από το κρύο, επαναφέροντας την υγρασία στα ξηρά και αφυδατωμένα δέρματα.
    • Έχει την ιδιότητα να απορροφάται αμέσως από το δέρμα, ρυθμίζει την έκκριση του σμήγματος και μειώνοντας την υπερβολική λιπαρότητά του. 
    • Προσοχή όμως, το λάδι αυτό είναι ΦΩΤΟΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, οπότε δεν πρέπει να το χρησιμοποιούμε όταν εκτιθέμεθα στον ήλιο, όμως είναι εξαιρετικό σαν θεραπεία και ενυδάτωση του δέρματος, μετά από παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο.
    • Άλλες ιδιότητες αυτού του εξαιρετικού λαδιού, είναι πως καταπολεμά τα σημάδια στο δέρμα και τις ραγάδες, οπότε συνιστάται για τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για να τις προλάβει, αλλά και μετά την εγκυμοσύνη για να τις διορθώσει.
  7. Λάδια σώματος που προέρχονται από εκχυλίσματα αβοκάντο.  Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος και απαραίτητο για τα ξηρά, αφυδατωμένα και ώριμα δέρματα.
    • Απλώνεται ικανοποιητικά αφήνοντας μια ευχάριστη κέρινη αίσθηση στην αφή μας.
    • Είναι πλούσιο σε μαλακτικές ιδιότητες οι οποίες πηγάζουν από τις στερολίνες που εμπεριέχει και βοηθούν τα κατεστραμμένα από τον ήλιο δέρματα, τις ραγάδες, τις ουλές  και τις διαφόρων ειδών ξηροδερμίες.
    • Επίσης μειώνουν τα σημάδια γήρανσης του δέρματος, καταπολεμούν  τις πανάδες, τις  γεροντικές κηλίδες και τους μεγάλους πόρους.
    • Απορροφάται  εύκολα μέχρι τη βαθύτερη στιβάδα του δέρματος. 
    • Από μελέτες στο Ισραήλ, έχει αποδειχτεί ότι η χρήση λαδιού από αβοκάντο στο δέρμα, αυξάνει σε σημαντικό βαθμό την παραγωγή κολλαγόνου του δέρματος.
    • Μια άλλη ξεχωριστή ιδιότητά του, είναι πως δεν φράζει τους πόρους του δέρματος όπως τα πιο πολλά λάδια, έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος από τη χρήση του να παρουσιαστεί ακμή στο δέρμα. 
    • Είναι ιδιαίτερα υποαλλεργικό λάδι.
    • Μπορεί να λειτουργήσει και σαν συστατικό  αντηλιακού λαδιού, επειδή διαθέτει φίλτρο για την ηλιακή ακτινοβολία, με φυσικό δείκτη προστασίας SpF 4.
    • Ενυδατώνει βαθιά επειδή θρέφει και αναζωογονεί το δέρμα, αυξάνει την ελαστικότητά του, ανακουφίζει από την ξηρότητα, τον κνησμό, την ψωρίαση και το έκζεμα.
    • Μπορεί και επαναφέρει το δέρμα στη φυσική του κατάσταση, από λιπαρό η ξηρό, σε κανονικό.
  8. Κουρκουμέλαιο. Το κουρκουμέλαιο έχει χρησιμοποιηθεί σαν λάδι ομορφιάς πριν πολλούς αιώνες. Θα το βρούμε σε πολλές συνταγές  θεραπευτικών λαδιών μαζί με βότανα και σε αιθέρια έλαια. Το λάδι από κουρκουμά, όπως και το λάδι από ΤΖΙΝΤΖΕΡ, είναι εξαιρετικό για τους πόνους του σώματος. Εχει αποτοξινωτικές ιδιότητες. Είναι αποτελεσματικό για τη θεραπεία της ακμής, μειώνει την έκκριση σμήγματος, έχει αντισηπτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες, καταστέλλει τις δερματικές φλεγμονές. Είναι θαυματουργό για τις διάφορες ουλές, την αλωπεκία και την ξηρότητα.
  9. Αμυγδαλέλαιο. Πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο λάδι σώματος με ευεργετικές ιδιότητες. Έχει βιταμίνες  Α, Ε, Β1, Β2, Β6, ιχνοστοιχεία και αιθέρια έλαια. Ενυδατώνει βαθιά, βελτιώνει την επιδερμίδα διατηρώντας τη φυσική της λάμψη, βοηθά σε ερεθισμούς και φλεγμονές του δέρματος, καθυστερεί τη γήρανσή του, ανακουφίζει από την ξηρότητα και τον κνησμό.
  10. Λάδι «δράκου». Είναι μια ΣΥΝΤΑΓΗ, μίγμα από έλαια. Το βασικό του συστατικό είναι το βαλσαμέλαιο. Τα υπόλοιπα έλαια είναι σύμφητο, θυμάρι, πεντάνευρο, καλέντουλα, μολόχα, άρνικα, αιθέριο έλαιο λεβάντας, δεντρολιβάνου και χαμομηλιού και λάδι βιταμίνης Ε. Αποτελούν τα αγαπημένα λάδια σώματος των αθλητών αφού βοηθάει σε πολλές αθλητικές παθήσεις.
    • Καταρχήν  βοηθά στη καταπολέμηση των κάθε είδους μυϊκών και νευρικών πόνων και παθήσεων.
    • Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για παθήσεις των κλειδώσεων και για παθήσεις όπως το «γάγγλιο», το «σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα» και τον «αγκώνα του τένις».
    • Επίσης κλείνει πληγές, θεραπεύει εγκαύματα και έχει αιμοπηκτικές ιδιότητες, άρα σταματά την αιμορραγία πιο γρήγορα.
  11. Μουρουνέλαιο. Είναι κι’ αυτό επίσης ένα εξαιρετικό λάδι που ομορφαίνει με εσωτερική και εξωτερική χρήση. Μας εξασφαλίζει  καλή υγεία, νεανικό σφρίγος και γενικά την τόνωση της εμφάνισής μας. Περιέχει βιταμίνες και λιπαρά οξέα και επίσης επουλώνει τα τραύματα.
  12. Ελαιόλαδο. Τι να πρωτοπούμε για το ελαιόλαδο! Εκτός από θαυματουργή τροφή, είναι ένα καλλυντικό που χρησιμοποιείται από τους αρχαίους χρόνους, με αντικαρκινικές ιδιότητες. Για την ομορφιά του δέρματός μας, έχει φυσικά χρησιμότητα. Ιδανικό για σκασμένα χέρια και ξηρότητα της επιδερμίδας και όπου αλλού στο δέρμα μας έχουμε σκασίματα.

19 ΛΑΔΙΑ ΣΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

Τα λάδια σώματος είναι πλέον σε θέση να προσφέρουν επαρκείς λύσεις σε κάθε πρόβλημα που πιθανόν να αντιμετωπίζουμε. Λύσεις που δεν επιβαρύνουν τον οργανισμό μας με χημικές ουσίες. Λύσεις καθαρά προερχόμενες από το φυσικό περιβάλλον.

  1. Το δαφνέλαιο, έχει τονωτική δράση στο τριχωτό δέρμα του κεφαλιού, καταπολεμώντας την τριχόπτωση. Θρέφει και δυναμώνει τα μαλλιά, δίνοντάς τους λάμψη. Είναι ιδανικό για τα ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά.
  2.  JOJOBA. Φυτικό λάδι σώματος, όπως προσώπου και μαλλιών. Είναι ιδανικό για μασάζ και είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, πρωτείνες και μέταλλα. Θρέφει και τονώνει την επιδερμίδα, όπως και διατηρεί την υγρασία και την ελαστικότητά της.
  3. ΝΥΧΤΟΛΟΥΛΟΥΔΟ. Είναι ιδανικό λάδι σώματος για τη ξηρή και αφυδατωμένη επιδερμίδα, βοηθά στην ανάπλαση και αντιμετώπιση των ρυτίδων. Είναι επίσης κατάλληλο για ραγάδες και σκασμένο δέρμα.
  4.  ΚΑΛΕΝΤΟΥΛΑ. Λάδι σώματος με αντιφλεγμονώδεις και αντισηπτικές ιδιότητες. Καταπραΰνει κοκκινίλες και διάφορους ερεθισμούς στο δέρμα. Είναι επίσης, ιδανικό για τα ευαίσθητα δέρματα.
  5. ΑΛΟΗ. Είναι ιδανικό λάδι σώματος για αντιμετώπιση καψιμάτων και εγκαυμάτων από τον ήλιο. Επίσης βοηθά την τόνωση και αναζωογόνηση του δέρματος. Θεραπεύει τους δερματικούς ερεθισμούς και μαλακώνει την επιδερμίδα.
  6. ΑΡΝΙΚΑ Το λάδι σώματος από άρνικα, θεωρείται το πιο ιδανικό λάδι για ΜΑΣΑΖ. Επίσης είναι εξ’ ίσου ιδανικό για τους πόνους των αρθρώσεων, για να επουλώσουμε μώλωπες και σημάδια από χτυπήματα. Είναι κατάλληλο για ισχιαλγία, οσφυαλγία και αυχενικό.
  7. ΒΕΡΙΚΟΚΟ. Το λάδι σώματος που προέρχεται από αυτό το φρούτο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α και σε ιχνοστοιχεία. Μειώνει  αποτελεσματικά τις ρυτίδες, όπως και σβήνει τους μαύρους κύκλους των ματιών.
  8. ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ. Είναι ιδανικό συστατικό για λάδια σώματος που βοηθάνε στην επούλωση των πληγών, έχει αντιφλεγμονώδεις και αντισηπτικές ιδιότητες, καταπραΰνει τις κοκκινίλες και  τους ήπιους ερεθισμούς της επιδερμίδας.
  9. ΑΓΡΙΟΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΙΑ. Βοηθά στην ανάπλαση του δέρματος, στην ελάττωση των φλεγμονών και της φαγούρας και επίσης ενυδατώνει την επιδερμίδα.
  10. ΚΑΡΟΤΕΛΑΙΟ. Το καροτέλαιο που θα το βρούμε και σαν συστατικό στα αντηλιακά λάδια προσώπου και σώματος. Προστατεύει τα εξωτερικά στρώματα και αναζωογονεί τους ιστούς και τα κύτταρα του δέρματος. Η πιο σημαντική του δράση, είναι το γρήγορο και βαθύ μαύρισμα. Επίσης βοηθά στην ανάπλαση των βλεφαρίδων και στην εξάλειψη των μαύρων κύκλων γύρω από τα μάτια.
  11. ΚΙΣΣΟΣ. Το λάδι σώματος που προέρχεται  από κισσό, είναι το πιο αποτελεσματικό για την ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ! Ενισχύει τη διαδικασία καύσης του λίπους και αποβάλλει τις τοξίνες  μέσω του λεμφικού συστήματος.
  12. ΚΑΣΤΑΝΙΑ. Αυτό το λάδι σώματος είναι κατάλληλο για όσους έχουν κυκλοφορικά προβλήματα. Εχειμάριστη αντιφλεγμονώδη δράση σε φλεβικές διαταραχές όπως οι κιρσοί και οι αιμορροΐδες.
  13. ΣΙΤΕΛΑΙΟ. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες  A, C και E και είναι κατάλληλο για ξηρά και αφυδατωμένα δέρματα, ειδικά για την περίοδο της εγκυμοσύνης. Προστατεύει από τη γήρανση του δέρματος και την εμφάνιση κηλίδων.
  14. ΜΠΟΡΑΓΚΟ. Έχει καλή απορρόφηση από το δέρμα και χαρίζει στα πολύ ευαίσθητα δέρματα, όπως τα παιδικά, πολύτιμες ιδιότητες. Δίνει μεταξένια απαλότητα και ελαστικότητα στην επιδερμίδα.
  15. ΣΠΑΘΟΛΑΔΟ. Είναι αποτελεσματικό για τις ισχιαλγίες, τις οσφυαλγίες, τους ρευματισμούς, τους πόνους των αρθρώσεων, επίσης είναι κατάλληλο για το αυχενικό σύνδρομο, για τα «πιασίματα», για τις ψύξεις, για κάθε είδους πληγές, για κακώσεις, για μώλωπες, για διαστρέμματα, για εγκαύματα και για φλεγμονές. Επειδή το σπαθόλαδο είναι και πόσιμο, συμπληρωματικά να σημειώσουμε πως το συνιστούν για κολίτιδες, δυσπεψία, καούρες και ξινίλες του στομαχιού.
  16.  ΣΟΥΣΑΜΕΛΑΙΟ. Αυτό το λάδι σώματος είναι άριστο για μασάζ επειδή δεν είναι πολύ λιπαρό. Είναι κατάλληλο για την ψωρίαση, για το έκζεμα, για τους ρευματισμούς και τα αρθριτικά. Επίσης είναι χρήσιμο  για κοκκινίλες, και ερεθισμούς της επιδερμίδας.
  17. ΦΥΚΙΑ. Έχει αντιφλογιστικές, μαλακτικές και ενυδατικές ιδιότητες. Είναι το πιο διεισδυτικό λάδι σώματος και αν συνδυαστεί με λάδι κισσού, είναι ιδανικό για σύσφιξη και κυτταρίτιδα.
  18. ΧΑΜΟΜΗΛΕΛΑΙΟ. Ιδανικό αντισηπτικό, αναλγητικό και αντιφλογιστικό. Βοηθά τη θεραπεία του εκζέματος και της ακμής. Επίσης όταν συνδυαστεί με σπαθόλαθο και γαιδουράγκαθο, είναι επουλωτικό.
  19. ΛΕΒΑΝΤΑ. Κατάλληλο χαλαρωτικό, για μασάζ, δροσιστικό, με αντισηπτικές, αντιβακτηριδιακές και επουλωτικές ιδιότητες. Έχει αντιφλεγμονώδη δράση στο δέρμα.

You May Also Like