Μια φορά κι έναν καιρό… όπως στα παραμύθια. Η ιστορία της Avgerinos Cosmetics αρχίζει κάπως έτσι…
Κορωπί, δεκαετία του 50.
ο 15χρονος Νίκος, στήνει σε μια γωνιά του σπιτιού της οικογένειας Αυγερινού, ένα μικρό «εργαστήριο» όπου περνά ατέλειωτες ώρες. Πειραματίζεται μανιωδώς με ουσίες κάθε λογής και φτιάχνει κρέμες και προϊόντα για όλη τη γειτονιά.

Ο Νίκος Αυγερινός δεν γίνεται τελικά χημικός, όμως, διοχετεύει το πάθος του σε ένα νέο πεδίο δράσης. Το 1964, δημιουργεί στο Κορωπί το πρώτο επίσημο εργαστήριο παρασκευής φυτικών καλλυντικών µε άδεια από το υπουργείο Βιοµηχανίας και έγκριση από τον Ε.Ο.Φ.. Δίνει εν τω μεταξύ εισαγωγικές εξετάσεις, περνά στη Φαρμακευτική Σχολή Αθηνών και για τα επόμενα χρόνια, κερδίζει το χαρτζιλίκι του πουλώντας σε γνωστούς, φίλους, φίλες και συμφοιτήτριες, κρέμες που φτιάχνει ο ίδιος στο εργαστήριό του.

Το Φαρμακείο-εργαστήριο, ένα ατύχημα και μια κρέμα best seller:
Φαρμακοποιός πλέον, ο Νίκος Αυγερινός ανοίγει Φαρμακείο στο Κορωπί το 1973 όπου ενσωματώνει και το εργαστήριό του, και συνεχίζει με το ίδιο πάθος, να μελετά, να αναζητά πρώτες ύλες από τη φύση και με σύμμαχο την φαρμακοτεχνική του εμπειρία, να παρασκευάζει καινοτόμες γαληνικές συνθέσεις, φάρμακα, φυτικά καλλυντικά αλλά και οµοιοπαθητικά σκευάσματα.
Εκεί γεννιέται τον Ιούνιο του 1979 και η Fucus, η περίφημη κρέμα για τα εγκαύματα, με αφορμή μια απροσεξία. Η Χριστίνα, η μικρή του κόρη, παθαίνει σoβαρό έγκαυμα και βάλεται να φτιάξει επειγόντως κάτι για να την ανακουφίσει. Επιλέγει κερί μέλισσας, βαλσαμέλαιο, εκχυλίσματα φυτικής και θαλάσσιας προέλευσης και μέσα σε δύο μόλις μέρες, η Fucus -από τα φύκια Fucus Vesicolosus που περιέχει- είναι έτοιμη! Η σύνθεσή της αποδεικνύεται θαυματουργή, επουλώνει το δέρμα που έχει υποστεί έγκαυμα και συμβάλλει στην ταχύτερη ανάπλασή του και έτσι γρήγορα γίνεται το best seller του φαρμακείου του. Μια επιτυχία που κρατά μέχρι σήμερα. Χρόνο με το χρόνο, κερδίζει την εμπιστοσύνη των πελατών του, που έρχονται από μόνοι τους να τον συμβουλευτούν, εκτιμώντας τις γνώσεις του και τη δουλειά που κάνει πάνω στα φυτικά και ομοιοπαθητικά σκευάσματα. Η φήμη πως τα προϊόντα του Φαρμακείου Ν. Αυγερινός είναι φυτικά και αποτελεσματικά, αυξάνει τη ζήτηση, με τις παραγγελίες να καταφθάνουν από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Ένα πάθος που βρίσκει συνέχεια, ένα όραμα που γίνεται πράξη.

Τώρα πια όμως δεν είναι μόνος στο εργαστήριο. Έχει δίπλα του και τα παιδιά του, την Χριστίνα και τον Θοδωρή. Η Χριστίνα, μπολιασμένη κι εκείνη με το ίδιο πάθος για τα φυσικά καλλυντικά, άλλοτε βοηθά στην παρασκευή τους κάνοντας και εκείνη τα δικά της πειράματα, κι άλλοτε μπαίνει πίσω από τον πάγκο του φαρμακείου και αναλαμβάνει την προώθησή τους.
Το 2000 έχοντας στα χέρια της το πτυχίο Φαρμακοποιού, η Χριστίνα Αυγερινού, αρχίζει να φτιάχνει επίσημα πλέον δικά της σαπούνια και κρέμες σώματος και σιγά σιγά, με τόλμη και αποφασιστικότητα, βάζει τα θεμέλια για το προσωπικό της επιχειρηματικό όραμα: Να δημιουργήσει μια νέα γενιά «sexy chic» και παράλληλα φυσικών καλλυντικών. Προϊόντα με λαχταριστές ευωδιές και ελκυστικές συσκευασίες, που θα αρέσουν στην πιστή τους πελατεία αλλά και σε ένα πιο νεανικό κοινό. Καινοτόμες φόρμουλες, εμπλουτισμένες πάντα με συστατικά της φύσης που θα προσφέρουν όχι μόνο ορατά αποτελέσματα, αλλά και μία ολοκληρωμένη εμπειρία φροντίδας και απόλαυσης. Μια αληθινή τελετουργία ομορφιάς.
Το όραμα της Χριστίνας παίρνει σάρκα και οστά τον Οκτώβριο του 2013 με την ίδρυση της Avgerinos Cosmetics και την πρώτη παρουσίαση της ομώνυμης σειράς προϊόντων περιποίησης προσώπου, σώματος, μπάνιου, καθώς και μιας μοναδικής σειράς αρωμάτων. Χάρη στην τεχνογνωσία ως Φαρμακοποιός και την πολύχρονη εμπειρία των εργαστηρίων της, τα φυσικά συστατικά μετατρέπονται σε καλλυντικές φόρμουλες υψηλής ποιότητας και μέγιστης αποτελεσματικότητας που τονώνουν τις αισθήσεις και εξασφαλίζουν στιγμές απόλαυσης και ευεξίας.
Έπειτα από δύο χρόνια προώθησης των προϊόντων της μέσω χονδρικής, η Χριστίνα κάνει το επόμενο βήμα και στις αρχές του 2015 εγκαινιάζει το πρώτο κατάστημα λιανικής στο Χαλάνδρι. Την ίδια χρονιά
«ανοίγει» και το e-shop της εταιρείας, δίνοντας τη δυνατότητα σε γυναίκες και άνδρες από όλη την Ελλάδα και αργότερα από το εξωτερικό να γνωρίσουν τη μεγάλη γκάμα των προϊόντων Avgerinos Cosmetics. Στους κρίκους της αλυσίδας προστίθενται το 2018 δύο νέα καταστήματα λιανικής, στη Νέα Ιωνία και στην Κηφισιά, ενώ τον Ιούνιο του 2020, το κέντρο της Αθήνας, υποδέχεται το τέταρτο κατάστημα της Avgerinos Cosmetics, στο Σύνταγμα.
Σήμερα, η Avgerinos Cosmetics έχει αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο με συνεργαζόμενα καταστήματα και ινστιτούτα ομορφιάς σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό- τα προϊόντα της προωθούνται στην Ισπανία, την Κύπρο, την Ολλανδία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και το Βέλγιο- ενώ συμμετέχει στις μεγάλες εκθέσεις καλλυντικών και ομορφιάς στην Ελλάδα και την Ιταλία.
Και η ιστορία συνεχίζεται….

 

espa
Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0