Τα λάδια σώματος φαίνεται να κερδίζουν όλο και περισσότερες οπαδούς! Για πολλές έχουν αντικαταστήσει τις ενυδατικές κρέμες και το γαλάκτωμα, αφού η ενυδατική τους δράσης έχει βάθος και διάρκεια, και επιπλέον απορροφώνται από το δέρμα εύκολα και γρήγορα χωρίς να αφήνουν –αντίθετα με ο τι ίσως θα περίμενε κανείς – ίχνος λιπαρότητας. Αυτό το τελευταίο χαρακτηριστικό τους εξηγεί και την ευρεία διάδοση τους σε μέρη με  ζεστό και υγρό κλίμα, όπως και το γιατί πολλές γυναίκες τα προτιμούν ιδιαίτερα το καλοκαίρι.

Για καλύτερα ενυδατικά αποτελέσματα, τα λάδια σώματος, χρησιμοποιούνται σε υγρό δέρμα αμέσως μετά το μπάνιο μας ή το ντους, πριν σκουπίσουμε το δέρμα μας. Με αυτό τον τρόπο έχουμε και τα πλεονεκτήματα μίας κρέμας, μια και οι κρέμες περιέχουν και λάδι και νερό σε ποίκιλες αναλογίες. Τα λάδια σώματος κλειδώνουν την υγρασία  μέσα στην επιδερμίδα και την τρέφουν σε βάθος δίνοντας της πραγματικά υγιή και λαμπερή όψη.

Φαίνεται όμως ότι τα λάδια σώματος είναι κάτι περισσότερο από προϊόντα ενυδάτωσης και φροντίδας. Έχουν θεραπευτικές ιδιότητες, αλλά και ιδιαίτερες ποιότητες που κάνουν τη χρήση τους διασκέδαση και αγαπημένη συνήθεια. Η χρήση των λαδιών σώματος έχει μακρά ιστορία, και τη συναντάμε στις παραδόσεις λαών από πολλά μέρη του κόσμου. Κατέχουν ιδιαίτερη θέση σε διάφορα συστήματα όπως για παράδειγμα η ολιστική παραδοσιακή ινδική ιατρική Αγιουβέρδα. Επιπλέον θα λέγαμε ότι η χρήση τους συνδέεται γενικά με ένα ξεκλείδωμα των αισθήσεων, λόγω της υπέροχης ιδιαίτερης υφής τους στο δέρμα και της ιδιαίτερης λάμψης που του δίνουν, αλλά κυρίως λόγω των μεθυστικών αρωμάτων τους, που εισχωρούν κάτω από το δέρμα και μας επηρεάζουν σε διάφορα επίπεδα γκρεμίζοντας τις αντιστάσεις μας και αφήνοντας έτσι το σώμα – με τη δική του σοφία του – να πάρει τον έλεγχο.

ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΣΩΜΑΤΟΣ

 Η χρήση των λαδιών σώματος διακρίνεται κατά συνέπεια και από έναν ιδιαίτερο αισθησιασμό, που ενισχύεται από εικόνες και συνειρμούς που έχουμε συνδέσει με αυτά επειδή ακριβώς χρησιμοποιούνται στο μασάζ και γενικά σε πλαίσια ιδιαίτερης και επισταμένης  φροντίδας του σώματος όπως είναι τα χαμάμ. Αλλά από την άλλη πλευρά δεν είναι φυσικά τυχαίο ότι η χρήση των λαδιών σώματος είναι και ήταν τόσο δημοφιλής για μασάζ και μαλάξεις, ούτε είναι τυχαίο ότι συνδέεται με την Αφροδίτη, τη θεά του έρωτα. Τα λάδια σώματος μας δίνουν σέξι επιδερμίδα, που προκαλεί το άγγιγμα.

Είτε θέλουμε να πετύχουμε μία βαθιά χαλάρωση μέσα από το μασάζ ή αντίθετα το ξύπνημα της επιδερμίδας και τη διεύρυνση των αισθήσεων και της ερωτικής διάθεσης, η χρησιμοποίηση των λαδιών σώματος, και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι του κατάλληλου λαδιού σώματος, γιατί το καθένα έχει τις δικές του ιδιαίτερες ποιότητες και ξεχωριστές ιδιότητες, φαίνεται να λειτουργεί, γιατί συνδέει την αφή με τις υπόλοιπες αισθήσεις μας και υπόσχεται μία εμπειρία που αγκαλιάζει ολόκληρο το είναι μας, ψυχή και σώμα, και ξεκλειδώνει μυστικές πόρτες και ξεχασμένα περάσματα.

Η αίσθηση της οσμής είναι μία αίσθηση ιδιαίτερα ισχυρή και άμεση στον τρόπο που μας επηρεάζει. Αλλά στην εποχή μας λόγω του βομβαρδισμού από εικόνες η πολύτιμη αυτή αίσθηση τείνει να παραμελείται και άρα να ατονεί, ακόμα και στα πλαίσια της ερωτικής μας συμπεριφοράς, οπού κανονικά κυριαρχεί λόγω της ιδιαίτερης φύσης της. Τα λάδια σώματος λοιπόν μας προσκαλούν να ανοιχτούμε σε εμπειρίες και να αφεθούμε σε αυτές.

Διαλέξτε σε ένα λάδι αποτελούμενο από φυσικά συστατικά το άρωμα που ταιριάζει στο δέρμα σας και στη διάθεση σας, και αφεθείτε να σας οδηγήσει, βάλτε μερικές σταγόνες παραπάνω σε σημεία που θέλετε να τονίσετε ή στα οποία επιθυμείτε να πετύχετε ιδιαίτερη λάμψη και νιώστε το δέρμα σας να ακτινοβολεί και να δίνει υποσχέσεις, και τέλος αφήστε το άγγιγμα να γλιστρήσει πάνω στην επιδερμίδα σας…

espa
Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0